ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
ISO 22000 (HACCP) Gıda Güvenlik Sistemi; güvenilir ürünlerin tüketiciye sunulması amacıyla düzgün işleyen bir sistemin oluşturulmasını, gıdada tüketim anında veya tüketici tarafından kullanıldığında gıda kaynaklı tehlikelerin tespit edilmesi ve önlenmesini sağlayan bir yönetim sistemidir. 
Kimler Uygulayabilir
  • Gıda üreticileri, Gıda tedarikçileri, toptancı ve perakendecileri,
  • Paketleme ve ambalaj malzemesi üreticileri,
  • Gıda ve yemek hizmeti veren kuruluşlar,
  • Taşıma, depolama ve dağıtım hizmeti sağlayan kuruluşlar,
  • Servis sağlayıcı kuruluşlar, (Haşere Mücadele, vb)
  • Gıda zincirine dolaylı yoldan katılan kuruluşlar,
  • Ekipman, temizlik malzemeleri ve diğer gıda ile temasta olan malzeme üreticileri vb.
 
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Faydaları
  • Gıda güvenliği ile ilgili tüm tüketici taleplerini karşılaması.
  • Tüm personelin gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilinçlenmesi ve artan teknik yeterlilik sağlanması
  • Yükümlülüklerini bilen ciddi ve profesyonel bir organizasyon oluşturulması,
  • Resmi denetimlerde karşılaşılan sorunların en aza indirilmesi
  • Müşteri güveninin ve memnuniyetinin sağlanması.
  • Ürün güvenlik problemlerini önlemesi,
 
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi nasıl alınır?
1-Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmalarında önce firmanın sektörüne ve belgelendirme kapsamı dikkate alınarak ISO 22000:2005 standart maddelerini karşılayan dokümantasyonlar hazırlanmalı, uygulanmalı ve eğitim çalışmaları ile desteklenmelidir. İşletmelerinin öncelikle yasal mevzuat gereği bünyelerinde HACCP / ISO 22000 sisteminin uygulanması istenmektedir. Tarım bakanlığı denetimlerinde ve özellikle müşteri denetimlerinde bu sistemlerin uygulandığında dair dokümantasyon incelemesi yapılmaktadır.
 
Dokümantasyon ve kayıtlar firmanın hammadde malzeme tedariğinden başlayarak gıda güvenliğinin sağlanması için ilgili tüm süreçleri kapsamalıdır.
Belirlenen Gıda Güvenliği ekibi danışman öncülüğünde; ilgili birimlerin dokümantasyonun oluşturulması, ön şart programlarının oluşturulması, ürünlerin ve amaçlanan kullanım şeklinin tanımlanması, akış diyagramlarının oluşturulması, tehlike analizinin yapılması, kritik kontrol noktalarının ve kritik limitlerin belirlenmesi, doğrulama prosedürlerinin oluşturulması, düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi ve diğer konularda gerekli çalışmalar yürütülür.
 
2-Dokümantasyon ve kayıtlar oluşturularak uygulamalar başladığında iç tetkikler ve YGG yapılarak hazırlıkların son aşamasına gelinmiş olacaktır.
Son olarak hazırlıklar gözden geçirilerek kontroller tamamlanır. Müşterimizin de onayladığı prestijli bir belgelendirme kuruluşu ile belgelendirme anlaşması imzalanarak denetim planı yapılır. Belirlenen tarihte denetim gerçekleştirilir, denetimde herhangi bir uygunsuzluk yok ise yaklaşık 1 hafta içerinde Türkak, Dakks, Jas-Anz veya farklı bir akreditasyona sahip belgenin alınması sağlanır.
 
ISO 22000 belgesi almak istiyorsanız, ISO 22000 belgesi nasıl alınır, ISO 22000 belgesi veren kuruluşlar, ISO 22000 belgesi maliyeti, ISO 22000 danışmanlık konularında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
 
ISO Belgelendirme Firmaları
ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, ISO 22000 gibi kalite yönetim sistemleri belgesi almak için öncelikle ilgili standarda göre gerekli doküman,  eğitim ve uygulama hazırlıklarının yapılmış olması gerekmektedir.
 
Belge alınacak standarda göre gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bağımsız belgelendirme kuruluşları tarafından denetim yapılarak ilgili belgelerin verilmesi sağlanmaktadır.
 
Akdem Kalite Danışmanlık olarak temsilcisi olduğumuz bağımsız ve prestijli belgelendirme kuruluşları ile belgelendirme hizmetleri verilmektedir.
 
Belgelendirme hizmetleri müşterimiz talebine göre Türkak, Dakks vb. akrediteli belgelendirme yapılmaktadır.
 
Alınacak belgelerin hem yurtiçi hemde yurtdışı işlemlerde kullanılması için TÜRKAK akreditasyonlu belgelendirme öneriyoruz.
 
Türkak Akreditasyonlu belgelendirme çalışmalarında belgelendirme maaliyetinin % 50 si kosgebden hibe destek olarak alınabilmektedir.
 
Iso Belgelendirme konularında ve ISO 9001 belgesi almak istiyorsanız, ISO 9001 belgesi nasıl alınır, ISO 9001 belgesi veren kuruluşlar, ISO 9001 belgesi maliyeti, ISO 9001 danışmanlık, iso belgesi için gerekli evraklar konularında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
 
ISO Belgesi İçin Gerekli Evraklar
Başvuru İçin Gerekli Belgeler / Yapılması gereken çalışmalar
1. Firma Kayıtlarında örnekler; Vergi levhası, Faaliyet Belgesi, İmza Sirküleri, Ticaret sicil evrakları, satınalama, satış fatura örnekleri
2. Firma faaliyet kapsamı,
3. Yönetim temsilcisi atanması,
5. Çalışan sayısı, Görev tanımları ve Organizasyon şeması
6. zorunlu prosedürler, firma faaliyet alanları ve süreçleri
7. Kalite politikası, kalite hedefleri
8. Müşteri memnuniyet çalışmaları,
9. Onaylanmış tedarikçi performansları,
10. Üretim, üretime hazırlık, kalite kontrol, depolama ve sevkıyat prosesleri
11. Kalibrasyon raporları
12. Makine listeleri, bakım planları ve bakım kayırları
 
ISO 22000 belgesi almak istiyorsanız, ISO 22000 belgesi nasıl alınır, ISO 22000 belgesi veren kuruluşlar, ISO 22000 belgesi maliyeti, ISO 22000 danışmanlık konularında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
 
Akdem Kalite Danışmanlık, bünyesinde bulunan uzman mühendisler, başdenetçiler ve prestijli çözüm ortakları ile ISO 22000 HACCP Danışmanlık ve Belgelendirme  hizmetleri vermektedir.
Call Now Button